~~**~~V Ä L K O M M E N~~**~~måndag 29 augusti 2011

Min förlossningsberättelse

Torsdagen den 25.8.2011

Kl. 01.58  Jag vaknar av ett bekant "knäpp" i magen. Ligger stilla och väntar,inget händer. Försöker svänga mig på rygg,då börjar vattnet rinna! Det e dags!!:) Väcker Kim som något yrvaket hämtar lite handdukar å sånt.
Jag ringer förlossningen som tycker att vi kan söka oss in så småningom eftersom mina två tidigare förlossningarna gått så snabbt. Ringer mommo som ska se efter de två andra kidsen och hon ställer sig mot stan.
Jag klär på mig och kollar väskan som ska med,äter lite och tar ett par foton,sista gången jag lär vara på foto med stor mage så det är väl bäst att föreviga..:)
Har inga värre sammandragningar än de jag haft den sista tiden så vi har inte så bråttom in.

Kl.03.00  Vi kommer in till BB,dom tar CTG-kurva på babyn,blodtrycket och kollar om jag öppnat mig, 3 cm så det e lugnt. Jag får byta om till den ack så vackra sjukhus dressen.

Kl. 03.45 Vi får ett familjerum där vi får ta en tupplur i väntan på att det blir dax. Har fortfarande inga sammandragningar att prata om så vi slappar å tar igen oss.

Kl. 4.45 Känner lite mer av mina sammandragningar,lite som mensvärk men än så länge e d hur lugnt som helst. Kim sussar sött..:)

Kl.05.20 Som om blixten slagit ner så får jag jättekraftiga sammandragningar på en gång!! Jösses,vad dom ändrade där! Bm kommer in och tar CTG kurva på babyn samtidigt som hon kollar om jag öppnat mig mer. Fortfarande 3 cm öppen men vi förflyttar oss till förlossningen eftersom den smmandragningen jag just hade haft varit så pass kraftig.

Kl. 05.40 Installerad i förlossningssalen.. Nu kommer såna jädrans till sjuka sammandragningar på en gång,och tätt, så jag nappar mer än gärna tag i lustgasen! Dessvärre andas man ju så man typ hyperventilerar eftersom det gör så ont så man är minst sagt lullig mellan varje värk..:) Men gudars vad dom kommer tätt och gör ont!! Hela jag skakar och skälver i kroppen å jag förstod på både bm och Kim att det märktes att det var verkligen smärtsamt!
Runt ca 5.50 kollar hon om jag öppnat mig,ca 8 cm ligger jag på då.

Kl. 05.58 Shit,nu måste jag krysta å helt utan att vara kapabel att kontrollera det är huvudet på väg! Jag minns att jag typ ropade, " e det babyn som kommer redan??" Å jo,visst var det så..
Bm hann inte ens kolla om jag öppnat mig fullt för så snabbt skulle han ut nu! Hon hann dock ringa på klockan för att få assistans (dom ska ju vara två närvarande vid förlossningen) å få på sig ett förkläde,den andra bm kom in å då kände jag att nu kommer ju killen ut! Krystade en gång å ut kom han,en enda krystvärk och ut ploppade han i raketfart!! Jösses säger jag bara!!
Bägge bm kunde konstatera att här gick det minsann undan,ingen hann liksom med. Kim fattade knappt att killen var ute men eftersom han (babyn alltså,inte Kim..) skrek så var det ju solklart att det var över!:)
Jag fick en spruta för att moderkakan skulle komma ut medan dom kollade om jag spruckit. Moderkakan kom ut ca 11 minuter efter babyn,sen la dom ett litet stygn eftersom jag fått en liten spricka då han kom så hastigt ut.

Nu var det dax för amning och han fattade galoppen direkt! Matglad gosse tydligen..:) Vi ammade till en 7-tiden,sen kom dom in med morgonmål å cider,inte varje dag man äter välling å dricker cider till det..;) Under tiden vägdes,mättes och tvättades han. 3810g,50cm och 34,5cm huvudomkrets var de strategiska måtten.
Sen ammade jag en stund till,så hoppade jag i duschen å sen fick vi traska iväg till vårt rum.

Var på BB två dagar,där vi åt,bajsade,sov å åt igen.. Liam å Bianca var å hälsade på sin lillebror första kvällen å de tycket han var så väldans liten! Liam var lite besviken över att han inte pratade med honom å Bianca blev mest förtjust i min fina "klänning" (den gröna BB rocken..) som hon önskade jag skulle ta med mig hem sen...:)

Sen efter läkarkontroll på lördagmorgon fick vi åka hem..hem ljuva hem!:) Liam å Bianca var så glad att få hem mamma å lillebror,även om Bianca noga poängterade att han ska äta sin egen mat å inte hennes..;)

Vi har nu varit hemma i hela två dagar å allt flyter på rätt bra. Lite aktsam får man vara när det gäller Liam å Biancas framfart men allt känns jättebra!
Kortfattat kan vi säga att förlossningen gick jättebra om än snabbt även denna gång (enligt pappren totalt 40 minuter från början till slut)
Och kanske vi säger att det är bra såhär,3 barn känns rätt lagom..men man ska väl aldrig säga aldrig...;)
Här kommer lite foton från dagen D:

Foto av min mage,taget kl. 02.30 på natten innan vi åkte in

Här ligger jag med CTG kurva i väntan på familjerummet

Ombytt till min vackra BB dress,i vårt familjerum. Å jag e trött så vi tog oss en tupplur efter detta

Från förra fotot till detta gick det undan! Första foton på gossen,ca 2 minuter gammal!

Här e vi nöjd å glad när vi ska få mat!:)

Ligger i sin säng,omsvidad till sin BB dress

På rummet

Här e vi ca 12 timmar gammal


Liam å Bianca på besök första kvällen

Pappa med guldklimpen

På väg hem!

Första kvällen hemma..tröttsamt..

Herr Piggelin!

**************************


Sen för att få dra på smilbanden lite;
Liam till mamma igårkväll:
"Mamma,har du stor mage än?"
 Jag visar min inte alltför platta mage och han utbrister:
"Oj,vad stor!! Ska det komma en till?? Då måste vi nog köpa en buss!"
                      
Heja Liam....=D

Maria

3 kommentarer:

 1. Vad spännande att läsa om din förlossning! Snabb och intensiv!
  Jag tycker att jag ser likheter med Liam i honom, eller har jag fel? Har han nåt namn än? Kram <3

  SvaraRadera
 2. På vissa foton kan man kanske ana en likhet med sin storebror men in real life liknar han faktiskt ingen av dom..men ett är säkert,han har sin fars mun!:) Hoppas allt gick bra hos läkarn häromdan.. Kram!<3

  SvaraRadera
 3. Det är ju kul om de är lite olika, men syskonlikheter finns nog säkert :-) Går allt bra med alla tre?
  Ja, allt gick bra hos läkaren och babyn mådde bra :-) <3

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails